9 mai, un fake news comunist

Ziua de 9 mai e un multi-fake news comunist: şi cu V-Day şi cu independenţa României. Pentru prima, vedeţi în poză ruşi la sărbătoare în Cipru.

În Europa armistiţiul e 8 mai 1945, dar la Moscova trecuse de miezul nopţii. Pentru a acoperi contribuţia occidentală la victorie, propaganda Kremlinului a pedalat şapte decenii pe ziua de 9 mai. Fake-ul a prins aşa bine încât guverne “pro-UE” (Chişinău) fac sindrofii şi parăzi în stilul triumfalist şi primitiv-militarist rusesc. În Europa comemorările au devenit inclusive, pentru a aduce popoarele la un loc, nu a-şi băga deştele în ochi la nesfârşit cu “faşîsmul”.

(Culmea, face tărăboi azi cu fascismul chiar regimul Putin, cel care a adoptat oficial doctrina fascismului creştin al lui Ivan Ilyn: cărţile ideologului rus au fost tipărite de Kremlin şi distribuite fiecărui demnitar şi funcţionar public. Practic, regimul Putin e singurul regim auto-asumat fascist din Europa)

În România, ziua independenţei e 10 mai 1877, când actul a fost ratificat de principele Carol şi a intrat în vigoare. Pe 9 mai fusese doar citit în Parlament, însă data a fost schimbată de comunişti pentru a falsifica istoria şi a disocia independenţa de regalitate. Până în 1947 ziua naţională a României a fusese 10 mai: simultan pentru independenţa din 1877 şi proclamarea regatului în 1881.

Lasă un răspuns

*