Germania si URSS au atacat Polonia: asa a inceput razboiul

Daca tot se face parada la Kremlin de ziua victoriei, propun sa se faca simetric si in Septembrie parada de declansare a razboiului, in alianta cu Hitler, prin invadarea Poloniei. Cam ca in poza, la Brest-Litovsk in toamna 1939, sau in filmul pe care il puteti vedea aici: parada victoriei germano-sovietice. Pana la urma de ce sa se piarda bunele obiceiuri, daca au dat asa rezultate multumitoare?

Fratia nazisto-sovietica in 1939

Fratia nazisto-sovietica in 1939

Atunci Germania a ocupat vestul tarii iar URSS estul, conform planului agreat de Ribbentrop si Molotov (ultimul inlocuind pe Litvinov, evreu, deoarece Stalin a vrut sa fie dragut cu Hitler la asa ocazie). Si sunt date ca pe timpul ocupatiei comune NKVD a fost mai eficient cu epurarea etnica in jumatea sa decat SD in cealalta. Nu de alta, dar NKVD era mult mai profi la ora aia, antrenat la Holodomor si Marea Teroare in decimarea ucrainienienilor si polonezilor din Ucraina sovietica.
Pana la urma nu-i vina rusilor ca au sfarsit razboiul in tabara opusa fascismului, Stalin a facut tot posibilul sa joace in echipa corecta, care se potrivea mai bine traditiilor Rusiei, dar a fost exclus de Hitler fara voia lui in ’41

Lasă un răspuns

*