Gheişe politice la Olimpiadă

Corea de Nord a trimis la olimpiadă batalionul de gheişe de lux (trupa de 200 de “cheerleaders”), să se bucure ochiul harmasarului occidental, iar planeta căzu brusc pe spate la vederea pretiniii între popoare. Ce progresism, ce political correctness, ce instrumentalizare a femeii? toţi s-au emoţionat umed la priveliştea fetelor cu grade sub sutiene. Că n-aveţi vreo iluzie cum sunt recrutate şi pentru ce sunt acolo, da?

Lasă că înfrăţirea s-a mai întâmplat de vreo 7-8 ori la evenimente anterioare – echipe comune, steag, cântece etc – fără folos vizibil. Ba chiar e riscant: dictatorii încălzesc atmosfera, lumea se relaxează, apoi ne trag una nasoală, ca Putin când şi-a făcut cadou Crimeea în 2014, imediat după precedenta olimpiadă din Soci.

Nevasta dictatorului Kim (în poza) a fost recrutată în patul suprem dintre aceste “cheerleaders” nubile ale regimului, la fel ca alte neveste din nomenklatură, în ceea ce pare să fie un program de beneficii in kind (pentru bărbaţii din elită) şi motivare-fidelizare (pentru fete ambiţioase) cu vag aer eugenist. Pentru că da, fetele trebuie să fie caste cât stau în Vestaleskorps.

Parcă te apucă aşa, o nostalgie tovărăşească după olimpiadele cu Brejnev şi Honecker.

Lasă un răspuns

*