Hieronymus Bosch şi justiţia

Au fost probabil nereguli la DNA Prahova, deşi e greu să-ţi dai seama de natura lor exactă şi consecinţe pe dosare în zarva de iarmaroc dezlanţuită la comandă de propagandiştii ce domină autoritar „mass media”, plus armada uzuală de tipi deranjaţi la mansardă, ofuscaţi cu agende personale, penali fugiţi din ţară, vechi dinozauri ai Securităţii şi presei anilor 80 şi pupilii lor etc. S-au activat brusc şi ăia care de ani de zile susţin că statul de drept e o diversiune neoliberală de la adevăratele priorităţi sociale, nu mai voiau să audă de DNA – uite că deodată vor iar să audă!

Peisaj de Hieronymus Bosch, îmi aminteşte de 2009, 2012 şi alte momente halucinante când statul paralel al PSD a apăsat pe pedala aşa tare încât a derapat şi a dat cu oiştea-n gard.

Se cer demisii şi/sau sancţiuni. Poate justificat, dacă vom reuşi să înţelegem ce-a fost acolo şi noi, cetăţenii fără mize personale în lupta asta, misiune dificilă în aşa cacofonie a urlătorilor de serviciu. Dealtfel din câte ştiu procurorul-problemă de la Ploieşti era deja scos din DNA & magistratură înainte sa înceapă circul media de acum, deci nişte sancţiuni au fost, totuşi.

Amuzament suprem: în tot acest timp, în vreme ce din mijlocul bulibăşelii unii urlă la TV direct sentinţe, la condamnatul cu 8 ani executare Darius Vâlcov funcţionează prezumţia de nevinovăţie model Vasilica. Ni se cere sa umblăm în vârful picioarelor împrejurul lui, ca în biserică, omul lucrează la binele norodului. La el nu trebuie demisie, poate conduce ţara până la sentinţa finală-finală-finală a instanţelor, plus eventual demersul la CEDO.

Lasă un răspuns

*