Iureşul din Sănătate

Nu e vorba de cei 50.000 de medici din Romania, ci de cele 5-600 somitati care patroneaza sistemul din pozitii de manageri, profesori, sefi de clinici, seniori, arhiduci, viconti, neveste de episcopi, doctori de partid si de stat. Deci 1%, aprox.
Exact acum cand a inceput justitia sa se uite in traista lor, unde multi au licitatii si conflicte de interese de milioane de euro, echipamente nefolosite luate urgent de la baietii care trebuie si dotari de milioane pentru care „n-am gasit personal”, sau sisteme IT si cursuri apa-de-ploaie luate pe POSDRU de la firmele stiti-voi-cui, acum cand exista ministru din afara sistemului si ne-manipulabil care vrea sa disciplineze achizitiile – fix acum incep grevele pentru plata garzilor si alte probleme care sunt pendinte de prin 2000 incoace.
Marii lideri sindicali torceau ca motaneii si mancau din palma lui Banicioiu, omul super-sistemului, desi lefurile si numarul de garzi erau tot alea de azi. An dupa an, era totul ok. Garantat Oprescu.
Insa daca a ajuns la minister echipa periculoasa a lui Vlad Voiculescu, non-problemele devin brusc probleme si motiv de greva. Asa, ca sa mutam subiectul in alta parte, ca prea era pusa lupa DNA pe Floreasca, pe Arsi, pe Ochi si pe alti super-manageri din Sanatate care erau in fiecare seara cu gargara la TV, desi la ei in batatura umblau viermii pe pacienti, plateau buticurile din curte para-ndarat, iar super-profesorii incasau tariful la clinica privata, seara, si prestau tratamentul pe banii statului in spital, dimineata. Ca asa e in feudalism.
Sistemul va mobiliza tot ce are, inclusiv tonomatele de pe vremea mogulilor, azi oricum sensibil mai ieftine, pentru a rejecta pe ONG-istii astia nesimtiti care sufla in ciorba profesorilor-guru. Blocarea reformei in Sanatate e prioritate maxima.

Lasă un răspuns

*