JosOprea şi alegerile din decembrie 2016

Şansa democraţiei in România este PSD, acest partid mare şi prost care, de câte ori se apropie alegerile, face doua chestii:

  1. La sfatul unor consultanti (scumpi) dă drumul la limba NaZi de anii ’80: urlete neaoşe, tricoloare, daci şi romani, folclor ardelenesc, protecţionism, conspiraţii cu agenturili străine, vânătoare de alogeni, diasporeni şi cosmopoliţi (sau „fugari trădători”, cum le zicea Ceaşcă etc)
  2. Se lipeşte de cel mai odios personaj politic al momentului, murind cu el in braţe. Veteranul Voiculescu fiind pe moment indisponibil (cu executare), în ultimul an l-a ales pe generalul Gabi Oprea.

Ca atare, enervează un electorat altfel apatic şi pierde alegerile pe ultima sută de metri, cu regularitate.

E drept ca Băsescu îi concurează la greu in iubire declarativa pentru Oprea zilele astea, însă decisiv va fi gestul de a-l pune pe listă. Să vedem cine o va face. Pana acum faptele sunt că: PSD a pierdut guvernarea (Ponta) pentru ca nu i-a dat drumul din braţe la vreme generalului-ministru; iar la spălătura de vot din Senat de luni, PSD a fost vioara întâi.

O singura condiţie mai trebuie indeplinită: pe partea ailaltă trebuie să şi candideze cineva. La Bucureşti in 2016 n-a fost nimeni, ca atare dna Firea a ieşit primăriţă fluierând.

(Ultima saptamână de campanie oricum au închis-o in casa pentru a evita ostilizarea gratuită a poporului urban, care la un lider PSD vine ca a doua natură, ceva irepresibil. Sau poate pur si simplu n-au mai avut bani pentru consultanţi care să le piardă iar alegerile.)

Acum în direct, de la zidul Parlamentului, nu putem însă nega că ceva fundamental s-a schimbat azi in România: nu ne mai pot acuza ca suntem băsişti, nu? Acuma Dragnea, Tăriceanu şi majoritatea USL/322/pro-Oprea sunt 100% băsişti.

Şi atunci cum să ne zica nouă pe nume de azi inainte? Cea mai bună mi se pare varianta Ponta/Völkischer Beobachter: reţea de holograme sorosiste si güleniste. Şi niţel teroriste: troli TV si reprezentanţi USL deja ne acuză live ca vrem sa dărâmăm Parlamentul. Săi, mamiţo (şi dl Cristoiu), că să prăpădeşte democraţia. Sună treaba asta a lui Ponta cam ca din Protocoalele înţelepţilor Sionului, dar bănuiesc că nu întâmplător.

Şi măcar dacă am reuşi noi să dărâmăm zidul ăla al lui Ceaşcă, într-un final.

Lasă un răspuns

*