La spânzurat de unguri

Un primar spaniol oarecare vorbeste la oha de impuscat imigranti romani si toata tara se inflameaza. Partidul Socialist spaniol ii cere demisia.

Primul ministru al Romaniei vorbeste despre spanzurat secui, care nu-s imigranti ci 100% cetateni ai tarii, dar in Partidul Socialist roman asta nu-i o problema, au alte subiecte. Dimpotriva: declaratia lui 2Doze nici nu-i vreo scapare, ca in Spania, ci fandare sa dea bine la simpatizantii primitivi din PSD, sa-l intareasca pe premier in disputa cu la fel de primitiva tabara Dragnea-Codrin, sa para mai macho. 

Nu-i dovada mai buna ce partid toxic e PSD, daca batalia interna e absolut fara limite in pagubele pe care le produce tarii ca intreg. Aceasta declaratie a manjit centenarul 2018, daca mai ramasese ceva din el dupa cantarea Romaniei planuita de Firea, si a pus diplomatia in defensiva pentru cativa ani de aici inainte: de cate ori vom zice ceva de agenda lui Viktor Orban, chestia asta va fi scoasa pe masa. La Budapesta (unde-s alegeri in martie), la Chisinau (unde-s alegeri in toamna), la Moscova si la Bruxelles.

Iar in mediul Neanderthal al politicii noastre, inca n-am vazut lider care sa protesteze, la putere sau in opozitie. Nici „progresistii” din PSD, nici gasca Codrin, care probabil il invidiaza pentru gaselnita. Vezi, de aia Romania nu-i Spania…

Lasă un răspuns

*