La targul de carte Frankfurt

La targul de carte Frankfurt, tinem o conferinta botezata bookish de gazde, ‘Quo vadis Romania?‘ Sunt cu Philipp Ther, profesor la Universitatea Viena si Karl Peter Schwarz de la Frankfurter Allgemeine Zeitung. Iar mai jos, la pavilionul romanesc din Frankfurter Buchmesse, cu cei din Min Culturii care se ocupa de el.

In rest, targul nu-i ca Bookfest, adica sa cumpere omul carti in traista, ci e pentru discutii, afaceri, conferinte, lansari, happenings, emisiuni TV, fite, dat in barci. Si multe evenimente culinare, se mananca si se bea la greu. In schimb poti sa cumperi gramezi de gogosi, calendare, breloace si obiecte funny, gen bazar-carturesti. Cam asa. 

Deci sunt cam tristele „pavilioanele nationale” ale tarilor din est, concurand in continuare in orgolii, al cui e mai mare. Il aveti in poza pe al nostru, nici bun, nici rau, e acolo, desi nu pricep ce sens are sa duci la Frankfurt carti de Horia Alexandrescu cu centenarul miscarii olimpice romane, n-are aerul ca o sa faca la ele coada agentii literari.

La o trecere rapida, singurul român cu impact mi-a parut fotografa Mihaela Noroc cu albumul „Atlas of Beauty” (portrete de femei de pe glob, e cunoscut online proiectul ei si nitel controversat) tiparit la Random House si lansat cum trebuie de editura in zona centrala, adica stropit cu vin, CEOs, influencers si jurnalisti din cultura.

Lasă un răspuns

*