Maimutoi in uniforma

Chestie de civilizatia orasului: a inteles cineva de ce firmele astea de paznici si portari ca BGS simt nevoia sa se afiseze cu aceste ridicole vehicule militare (altfel ruginite) prin oras? Se asteapta sa-i bombardeze NATO, se lupta cu ISIS, sau ce? Pe bune, ce e in capul patronilor, chiar sunt curios ce castiga in schimbul galetilor de benzina consumate ca sa muti troaca de la A la B, dificultatii de a intra pe strazi mai mici, etc?
Si doi, cine le da voie sa inscrie asa ceva ca masina utilitara pentru trafic urban, din moment ce tonajul in zona centrala e controlat?
Si trei, de ce au regim special, tolerat de Politie, la parcarea alandala peste tot unde le vine chef, peste marcaje, calare pe trotuare, etc? Eu n-am gasit in codul rutier sa aiba vreun regim special. Tocmai pentru ca se vor promotori ai ordinii si sunt licentiati om cu om de politie te-ai astepta sa fie mai disciplinati decat soferul de rand, iar nu invers.
Mie un semn de civilizatie mi s-ar parea sa dispara din spatiul public toti paramilitarii astia, pe care nu-i vezi nici in Paris, nici in Viena, nici in Budapesta. Ci doar in lumea a 3a.

Lasă un răspuns

*