Mândru că sunt român

De Centenar, iată  artiştii plastici români după cota de piaţă (sursa aici)

 1. Brâncuşi expatriatul
  2. Adrian Ghenie
  3. Victor Brauner
  4. Reuven Rubin
  5. Saul Steinberg
  6. Marcel Iancu
  7. Andrei Cădere
  8. Fraţii Gert & Uwe Tobias
  9. Sandu Darie
  10. Victor Man

Cum, fără Grigorescu, Andreescu, Sabin Balaşa? fara maestrul Buculei, cu opere de milioane de euro (însă nu pe piaţa liberă, ci doar de la buget)? Sincer acuma: aţi auzit de vreunul de la locul doi în jos?

Jumate evrei avangardişti interbelici de care pun pariu că nu v-au spus la şcoală? Fără mânz, viezure, spaţiu mioritic, Ioan Aurel Pop & Hoandră?

Nu vi se pare că cineva ne-a jucat o farsă? că România şi-a amputat cu mâna ei partea mai bună fiindcă nu încăpea în brânză şi cojoc, iar azi ne facem că amputaţia nu există?

2 comments

Părerologii naționaliști din România încearcă și acum să spargă contul de feisbuc a’ lui Burebista, da’ nu merge cu nici unul din cuvintele care stau la baza lexicului latin, adică parola „S-a căcat mânzul în brazdă” dă eroare, de fiecare dată.

Dupa ce ne-ai demonstrat ce lingvist priceput esti, era logic sa ne arati ce priceput te crezi in artele plastice . In afara de Brancusi , toti ceilalti mari artisti prezenti in clasamentul respectiv sunt ori impostori, ori mediocri. Mai lipsea Alexandra Nichita_ Micuta Picasso din anii ’90! Arta contemporana , cu valorile pe care le exhiba fara rusine, este expresia cea mai perfecta a fazei de decadenta in care se afla cutura Europei de azi. Mai incultule, mai du-te pe la biblioteca si pune mana pe o carte serioasa de Istoria Artei ori de Estetica! Incepe cu Heinrich Wolfflin si. dupa ce l-ai citit si pe Sedlmayr, deschide si tu gurita aia idioata.

Lasă un răspuns

*