Moldova pro-UE, dar privatizari cu rusii

Poate coalitia de la Chisinau sa fie pro-UE si in fapte, nu doar in vorbe?
Ne trece mahmureala, a iesit bine votul, tabara UE, bla bla. Dar ia sa vedem cu ce s-au ocupat ei la guvernare in timp ce defilau cu Ponta, mai inainte cu Basescu, sau nu mai puteau de dragoste pentru Europa? Contabilizam asa:
– aeroportul vandut recent la rusi (sau interpusi ai lor)
Moldtelecom propus pentru vanzare la rusi de Candu
– chiar cu o saptamana inainte de alegeri, declaratie ca abia asteptam sa vina un investitor rus la calea ferata
Cam asa cu coalitia pro-UE la guvernare. Nema investitori UE sau americani in sistemul bancar, infrastructura, etc, totul cu Rusia, in cel mai bun caz, atunci cand nu le pastram pentru teparii nostri locali.

Conducta de gaz cu Romania, la sfantu-asteapta.

Sincer, cred ca Dodon n-are de ce sa fie prea suparat in opozitie; daca era la guvernare lucrurile nu aratau mult altfel.
Bine ati venit in Moldova reala, nu aia a visurilor voastre de fotoliu. E mult pana departe, e misto sa fii european pe la Bruxelles, dar mai nasol ca astia te verifica la bani, e mai greu cu mana pana la cot in micro-banci pur nationale, cu actionariat de cumetrie. La Est te intelegi mai lejer cu investitorii, n-au atatea legi si pretentii.
Asta fiind realitatea, mi se pare ca poporul a votat chiar surprinzator de mult pro-UE fata de cat merita politicienii care s-au pitit sub acest steag.

 

Lasă un răspuns

*