Nazisme mici de stanga si modelul Lolita

(foto courtesy of www.alba24.ro)

Ziceam mai deunazi intr-un articol (aici) ca studiile si socializarea elitei politice in academiile militare si ale serviciilor secrete nu pot ramane fara rezultat, anume o pakistanizare treptata a vietii publice.
Iata ca se intampla: vreo 8o de senatori USL vor inregimentarea serviciilor de ambulanta astfel incat cadrele medicale sa aiba interdictie de a mai vorbi ca proastele in public, exprimand „opinii contrare intereselor României”. In schimb sunt cumparate cu un regim de – fireste – pensii speciale si anticipate, ca asta stiu sa dea, pe langa uniforma, institutiile militare si para-militare (vechea traditie la CFR, de exemplu). Pasul urmator: sa le gasim si o forma de reprezentare politica, nu? Ca dl colonel Dogaru deja a facut o bresa. Si apoi sa facem iar defilari cu „cadrili medicale” ca pe vremea lui Ceasca? Hai ca incet, incet, reinventam mussolinismul, doar cu o estetica mult mai proasta, cum e felul pe la noi.

Et pour la bonne bouche, alti USL-isti, mai pudibonzi, vor introducerea uniformei scolare prin lege, ca sa nu mai poarte „fetitele” fuste cat vor ele de scurte si ca elevii sa arate la fel, indiferent de sex (?!). daca ma intrebati pe mine, uniforma n-ar fi o problema daca e misto si la initiativa scolii, cand elevii ajung sa tina suficient de mult la institutie ca sa le poarte cu mandrie, sa reflecte esprit de corps. Ca in scolile de elita britanice. Dar prin lege nationala? Iar? Nu s-au invatat astia ca traditia se construieste in secole iar tot ce e peste noapte si cu de-a sila sfarseste in ridicol si contrareactii? Sau e doar sindromul Lolita in noul PSD, cu medie de varsta crescuta dupa plecarea odiosilor Ponta&Sova, au fantezii cu adolescenti in uniforme?

Lasă un răspuns

*