Sirieni in Europa, de la romani incoace

Nitica pespectiva: populatii din zona turco-siriana au colonizat permanent Europa, de 4-5 ori, exact pe drumul pe unde vin si azi: din Anatolia, peste mare si peste Balcani. Au inceput pe la anul 35.000 i.C. dupa cum o arata scheletul din Pestera cu Oase (mutra lui e deranjant de afro-orientala pentru unii), cum va povesteam aici.
Procesul s-a repetat periodic cu creatorii culturilor Cucuteni, Hamangia, etc, cei cu care ne mandrim atat, care tot de prin Siria erau veniti, cu mestesugul olaritului si ulterior al bronzului.
Mai nou, in razboaiele daco-romane a luptat o cohorta de berberi africani (inca nu erau musulmani, fireste) condusa de printul lor romanizat, Lusius Quietus. El si unitatea lui, usor de recunoscut dupa trasaturi si lipsa coifului, sunt infatisati pe columna lui Traian. Este ca nu v-au zis ca au luptat mauri la Sarmizegetusa?
In fine, cercetasul Tiberius Claudius Maximus din Legiunea VII Claudia, cel care l-a prins, decapitat pe Decebal (care nu s-a sinucis eroic, cum am invatat noi) si a prezentat trofeul imparatului, motiv pentru care a fost promovat decurio, fapt cu care se lauda pe piatra sa de mormant din Macedonia natala (langa Salonic), era probabil tot din descendenta siriana.
Ca sa vezi ce incurcata e istoria

Lasă un răspuns

*