Statul paralel e toata lumea …

Deci statul paralel e toata lumea: este un alt nume pentru guvernarea informala, bazata pe institutii slabe, reguli facute sa fie incalcate si negocieri subterane, care a existat dintotdeauna in Romania si s-a exacerbat sub regimul Ceausescu, cand nimic nu functiona de fapt pe cai oficiale. Regimul lui a fost numit de politologi „sultanism”.

Ultimul care sa schimbe starea asta de lucruri e chiar Dragnea, care pe modelul asta lucreaza, altul nici nu stie (vezi alocarile de fonduri catre primarii, etc). Doar ca, uneori, aia care pierd cate o lupta se dau loviti in aripa, fac nitel show de drama queen. La fel cum, la intrarea in NATO, cand cu epurarea aparatului militar si de securitate, tipii dubiosi care n-au trecut examenul cu Occidentul s-au parcat in business si bula media si au devenit patrioti.

Stiti bancul, i se potriveste perfect lui Dragnea: mafia e un grup in care am incercat si eu sa intru dar n-am fost primit. Ma rog, nici nu-i clar daca nu cumva a fost totusi primit, asa un pic…

Lasă un răspuns

*