Taxi-luddiţii contra Uber

Tre’ să fii de pe altă planetă ca să nu te umfle râsul văzându-i pe interlopii de Ilfov de la Pelicanul protestând cu glas mare contra Uber, pe motiv de bune practici fiscale şi legislaţia muncii.

Cauza taximetriştilor e oricum pierdută, ca a toţi luddiţilor dintotdeauna, dar măcar să fi lăsat pe alţii în prima linie a gargarei etice, nu să se bage chiar ăştia la înaintare, mă gândesc.

Altfel, nimic nou sub soare. Ia uite ce ziceau meşterii ţesători englezi pe la 1800, când dădeau buzna în fabrici ca să fărâme cu toporul noua scorneală, anume maşinile de ţesut mecanice ce le distrugeau joburile: „noua tehnică frauduloasă şi înşelatoare nu e decât o cale de a ocoli practicile şi relaţiile normale de muncă”.

Parcă e un citat din sindicaliştii care protestau ieri.

1 comments

E si normal sa protesteze taximetristii tinand cont ca Uber face mai putina evaziune fiscala decat ei si ofera conditii MULT mai bune decat ei. Prostia lor ca in loc sa o arda la proteste mai bine isi baga picioru’ in ea firma de taxi si devine sofer Uber, mai invata si el cum e sa se spele zilnic si sa porneasca inventia aia noua numita climatizare auto.

Lasă un răspuns

*