Tensiune la Chisinau: verzi contra albastri; si niste umbrele antiglont

La Chisinau, in fata casei presedintelui tarii (aia din stanga, destul de modesta): scutierii in albastru, protestatarii pro-UE in verde-camuflaj, cer desemnarea unui premier care sa scoata tara din rahat. In tot cazul, nu Plahotniuc. Iar presedintele Moldovei sa nu fie silit sa-si dea demisia, cum se vehiculeaza prin parlament.

Oamenii par duri si hotarati, nu sunt glumite de salon ca la noi cu oieri si studenti in Piata Universitatii. Astia cred ca au auzit stirea recenta ca UE isi face armata pentru paza granitelor externe si vor sa se inscrie primii, inaintea ucrainienilor greco-catolici, care ar fi urmatorii pe lista ca nervozitate. Poti sa stii ca de veteranii astia din Afganistan n-ar trece nimeni.

Pe de alta parte, ieri candidatul propus Vlad Plahotniuc a aparut in fata sustinatorilor sai adusi cu autobuzele din tara exact ca un sef mexican de cartel: inconjurat de bodiguarzi cu arme de topgun si umbrele antiglont, care costa 10.000 euro bucata. Conform Unimedia; merita sa vedeti filmul si uitatura baietilor. Cool.

4 comments

Lasă un răspuns

*